måndag 8 augusti 2011

Stackars Singel har en ointelligent, inkompetent och inte minst egoistisk matteFör att göra en inte specielt lång historia ännu kortare har min stackars Singel fått borrelia igen. Som tur är, är hon inte lika fysiskt dålig som hon var förra året och här hemma är hon som vanligt. Har responderat bra på antibiotikan och är pigg förövrigt men har gått sämre och dåligt på träningen, därför tog jag för 10 dagar sedan ett nytt prov som då var positivt.

Som sagt är det endast på träningen att det gått dåligt, här hemma har hon varit som hon alltid är. Aktiv, glad och leker med valpen. Kanske är det därför att jag fick kortslutning i hjärnan och bestämde mig efter en riktigt bra träning i fredags att jag ändå skulle starta henne på B-prov i går i Danmark. Det fick liksom gå som det ville tänkte jag, kan ju alltid dra henne om hon inte orkar...och det var det jag till slut fick göra.

Provet bestod av en trampjakt med markeringar, en dirigering över vatten och upp på land (svårt för Singel i vanliga fall) och ett sök där man inte såg hunden. Ett tufft prov pga terrängen som var ganska jobbig men helt okej och inte omöjlig. Absolut jagtrealistisk och det är ju alltid roligt!

Singel höll inte ihop alls. Vissa delar av provet gick i och för sig jättebra, hon gjorde tex en superbra dubbelmarkering, hon fick också hem sin dirigering men att se henne i söket (som hon normalt älskar och är väldigt bra på) var en pina. Hon var ledsen, uppgiven och kunde helt enkelt bara inte och där drog jag henne och därmed fick hon en nolla.

Och det är väl därför jag är så ledsen på mig själv. Jag är så ledsen för hundens skull att hon drabbats av borrelia igen, så ledsen att jag utsätter henne för ett prov när hon är sjuk för att jag själv älskar att gå på prov och var så sugen, så ledsen att jag nu sett till att hon har en nolla i protokollet när hon inte har förtjänat det, så ledsen att hon hamnat hos mig när hon kunde ha varit hos en matte som visat lite mer hänsyn till henne...

I skrivande stund har jag mest lust att sluta med hunderiet, Singel förlåt mig, I'm not worthy...

Alla mina blommor har också dött förresten

6 kommentarer:

 1. Kära Karen... du är INTE någon dålig matte, Singel älskar dig oavsett om du gör det ena eller det andra. Ärligt, vad är egentligen en nolla mer eller mindre i det stora hela?! Singel lär inte bry sig i alla fall.

  Upp med hunderihumöret, det kommer fler tävlingar där du istället kommer att stå med ett stort leende på läpparna :-)

  Bamsekramar (från en som är bra på att peppa andra)

  Ps. Mina blommor är med döda och jag har inte ens varit iväg och tävlat

  SvaraRadera
 2. Tack för grattishälsningen i vår GB, jag är så stolt och glad över min lilla Pingla. Jättekul att träffas, speciellt när du kom med solen efter ett hejdundrande regnoväder:0) Såå tråkigt att Singel är sjuk igen och att du fick bryta henne på provet, men även om det känns tufft just nu så är jag säker på att ni kommer igen med nya krafter och jag håller tummarna för att Singel tillfrisknar i rask takt!!
  Kram
  Camilla med flock

  SvaraRadera
 3. Gör som jag köp konserverade blommor:)
  kram Grannen.

  SvaraRadera
 4. Håller fullständigt med ovanstående, INTE e du en dålig matte, ibland bara vill man så där mycket!!!!
  Hoppas nu Singelen tillfriskanar snabbt
  kram på dig!!

  SvaraRadera
 5. Singel har den bästa o enda matte hon ska o vill ha!!!! Man vill ju så förb.... gärna o ibland blir det inte som man tänkt men nästa gång så funkar det :-D Hoppas hon snabbt blir bra igen! Kram o nospuss fr oss
  Karin o Stella

  SvaraRadera
 6. Söta du, jag förstår att du är ledsen och det får man absolut lov att vara, men det sitter i DITT huvud. Singel är inte ledsen på dig. Hon älskar dig oavsett! Promise! Och du, många hundar skulle sälja svansen och ena baktassen för att ha en matte som du <3
  Ta hand om dig! Kram!

  SvaraRadera