söndag 25 november 2012

Tutankhamun

Jag är ingen museumsfantast. Sällan jag går på museer med fasta utställningar och definitivt inte om det är konst. Konst har aldrig fascinerat mig (med ett par undantag, som tex Dali). Foto is da thäng däremot, kalla det modern konst kanske? Det är i allafall ett bilduttryck som gör intryck på mig och som jag kan förstå. Men det är sällan att jag besöker fotoutställningar också, beundrar mest på nätet. Jag älskar ju att titta på andras foton och har gjort de sedan jag var liten, innan man kunde fippla med digitala hjälpmedel som man kan idag.

Men ibland vill jag se saker som har historiskt värde och just en sådan är utställningen om Tutankhamuns grav. De som känner mig bäst vet att jag har en faiblesse för forna religioner, Illiaden och Odysseen, Homer, mytologi osv. Så jag ville hemskt gärna se utställningen och det är jag glad att jag gjorde! Proffsigt framställd, informativ och i lugn atmosfär. Och så fick man fota!

 
 1 kommentar:

  1. Helt underbara bilder.. önskar jag kunde ta en sketen bild utan att ha fingret på bild (typ) Ska nog också ta mig och titta på tutan med K. Stor varm höst kram från "nästan" grannen :)

    SvaraRadera