söndag 4 juli 2010

Succé för Mekko och Ingela på Bornholm!

En kort men härlig tripp till Bornholm resulterade i Mekkos andra danska cert, denna gången på ett blandat prov. Mekko visade hur och vart skåpet skulle stå och den mycket rutinerade domaren John Beck meddelade alla när han delade ut certet att det var en överlägsen prestation och att han var mäkta imponerad!

Grattis igen Ingela, det är alltid roligt att ha med dig på prov! Nu hoppas vi att det sista certet snart är i hus :o)Jo, jag och Singel var ju då också på prov. Taggade till tänderna trodde jag att vi var, men det visade sig att det var tydligen mest jag som var det... det brukar liksom vara tvärtom. Singel är på högspänning, jag lufsar bakom.

Men som sagt, den här gången var det tvärtom. Jag kände inte alls igen min hund, borde ha anat oråd när hon gick LUGNT vid min sida.... Värmen hade tagit kål på henne mentalt, det var inte alls samma ivriga hund men en hund som pliktskyldigt jobbade utan större entusiasm. Alla som såg henne tyckte att hon hade fin fart, men jag såg tydlig skillnad, inte den vanliga raketen. Hon löste markeringarna utan större problem, hittade alla sorters vilt i söket men hade glömt att man även ibland kan låta sig dirigeras ut... (hmmm, där kanske jag faktiskt kände igen min hund!)

Lite besviken över vår prestation var jag allt igår, det blev en tvåa till slut, helt rätt bedömt. Såklart hade jag trott att vi kunde prestera till en etta. Men det kunde vi inte igår, så det är bara att glömma och anmäla till nästa prov. Och just det, träna lite emellanåt också!

Tack till region Bornholm för ett osedvanligt läckert prov, alla borde unna sig att åka dit!

4 kommentarer:

 1. Håller med kanonfint prov och trevliga människor! Men vilket kort du hittat, hade jag inte haft öronen hade jag grinat runt!!!!

  SvaraRadera
 2. Turmaskot Karen är ett hedersuppdrag!
  Ta hand om tjejerna nästa gång ni åker på prov så kommer det att gå kanon ;-)
  Vi jobbar vidare så ska du se att både du o Singel o jag m Stella rätar ut de böjda siffrorna nästa gång!
  varma hälsningar fr Karin o Stella

  SvaraRadera
 3. Du sköter då ditt Maskot-uppdrag med den äran - imponerande! Hur långt i förväg måste man boka dig? Nästa sommar, är du ledig något då? :-) Bra jobbat med Singel i värmen, ni fixar 1:an nästa prov.
  Kramar A-L

  SvaraRadera
 4. Annica m Pingla: Trist när man känner att inte hunden är med.. Pingla brukar också vara väldigt ivrig i sitt fotgående ;-) Men är vämekänslig, bröt lydnadstävling i fredags då jag inte tyckte hon var med. Suveränt jobbat av Ingela och Mekko, impad!!!! Bornholm låter som en fin idé.....

  SvaraRadera