måndag 28 september 2009

Man åker iväg för att hålla Linn i handen




Och hamnar själv på B-prov!
Vi kom inte med på provet till att börja med men åkte iväg ändå, huvudsakligen för att stötta Linn och Lira som är prov oerfarna men också för att vara funktionär om det behövdes. Eftersom vi var anmälda och det var tid över var domare Anders Carlsson sjysst och lät mig starta (tänk att det finns dom som tror att tjat inte hjälper!), väldigt tacksam för detta!

Linn var 6. man ut och Lira gjorde verkligen ett bra jobb med full fart hela tiden, men lite virr och varr och framför allt lite för många dåliga avlämningar slutade det på ett 3. pris. Mycket stolt över dom båda som har utvecklats kollosalt de senaste månaderna!
Singel å jag startade naturligtvis sist som ekipage nr 8, någonstans mellan dag- och kvällstid :o)
Första stationen var två enkelmarkeringar med duvor på ett fält med högvuxet gräs och stark vind. Singel spikar båda som den enda på dagen, (måste bara bajsa lite på vägen in med nr 2) men annars perfekt.
Station 2 är två enkelmarkeringar med änder över vatten på en ö med mycket vass och tillväxt och lång transportsträcka hem, Singel spikar, full fart.
Station är ett sök som är uppdelat i två halvor, 3 änder på ena sidan, 2 kråkor, en trut och en kanin på andra. Vegetationen är skog med uppvuxna buskar samt 80% bränn nässlor. Singel hämtar de första fem i full fart, tvekar mer på nr 6 och 7, men jobbar stabilt hela tiden och kommer igenom hela området. Allt vilt hem som sagt.
Station 3 är ännu en enkelmarkering över vatten, truten landar osynlig i vassen, Singel spikar, full fart hela tiden.
Stadgan till sist går bra, Singel dock het som en kamin :o)

Samlad värdering från domaren: En väl genomarbetad tik som visar prov på utmärkta retrieveregenskaper. "..." i apporteringen och säker i markeringarna. Gör till en början ett bra sökarbete men saknar lite dådkraft "..." bli effektiv i den täckta terrängen när motivationen tryter. 2 pris och 4.73 i genomsnitt.
Jag är jättenöjd med Singel och glad för hennes prestation idag! Hon tyckte inte det var kul i nässlorna men jag tyckte att hon gjorde ett bra jobb och var glad att hon inte gav upp förrän allt vilt var inne och det är det viktigaste för mig. Jag var dessutom jätteglad att vi kom med på provet, det är ju så kul att gå på prov och jag blev som vanligt SÅ sugen av att se alla få starta sin hundar!
Vi jobbar på med träningen framöver så klart!
Tack till Linn och Cattis för sällskapet och alla verbala rosor efter provet!

7 kommentarer:

  1. Nästa gång bjuder vi Singelpingel och Dig på nässelsoppa med dådkraft i ;) Tusen tack för all support!!!

    SvaraRadera
  2. Än en gång GRATTIS till en superbra prestation. Vi håller på att spricka av stolthet här uppe. Hoppas vi kan träffas om jag åker ner till Skåne i nov.

    SvaraRadera
  3. Jätte GRATTIS ni är så duktiga! Bamse Kram från stolt uppfödare

    SvaraRadera
  4. GRATTIS till er för ett kanon prov...tycker dock att ni skulle haft ett 1.a pris.

    Tack för sällskapet i går och alla roliga kommentarer DU är trevlig!

    Ingela med tosingen

    SvaraRadera
  5. Grattis till ännu ett väl genomfört prov! Bra jobbat :-)
    Kram A-L

    SvaraRadera
  6. Hejsa!

    Super.... tilykke til endnu en pris på markprøve. hvad skal det ikke blive til med jer!

    Tak for din hilsen i vores gæstebog.
    Håber at vi ses derude!!!

    Kram
    Sanne

    Kram Sanne

    SvaraRadera
  7. Hej- men vart har min kommentar tagit vägen? Jag skrev ju här för några dagar sen? Hm, nåväl. Trevligt att träffa dig på provet, ni var ju så duktiga du o Singel! Lycka till framöver!

    Mia o Viggo

    SvaraRadera