måndag 3 maj 2010

Skit i örat ger en full hund

Singelhunden hade skakat sig på huvudet och kliat sig på ena örat i förra veckan men eftersom örat inte såg värre än värst ut tänkte matte bara uppgivet att fan djuren har fått loppor, om jag låtsas som ingenting försvinner det nog.
Jag tänkte definitivt inte mer på det på fredagkvällen eftersom det då var Valborg, hej hopp galopp och ej heller på lördagmorgonen till vattenträningen. Dock blev jag väldigt irriterad över att hon skakade på sig hela tiden och verkade okoncentrerad. Skomakaren vilar alltid på söndagen. Idag måndag blev jag dock påmind om en hund med ett öra eftersom hundburen i bilen ideligen skakade och jag tänkte, gud va hon väsnas och gud va jobbigt att behöva ringa apoteket för att skriva ut någon konkurrents öronmedicin. Konstigt dock, att örat vid lätt inspektion inte visade några speciella tecken på infektion?
Okej då, får väl åka och låna ett gratis otoskop då då, upp på grannkliniken, störde naturligvis de vanliga rutinerna, upp med Singel på ett bord, SITT STILL!


VE OCH FASA!! Vad skådar mitt öga? Singel har en GREJ i örat!
Ny situation: Staaackars mattes söta lilla Singel, den lille hundevalpen, mattes gosedjur, hemska hemska SAK i örat! Panik - och akutläge på kliniken, alla lägger vad dom har i händerna och tar hand om Singel!!! NU!!! (tänkte jag i mitt förhoppningsvis stilla sinne?)


Singel nedsövd. Jag får upp en stor del av klumpen (fästing?) men inte allt och det blöder lite. Vi bestämmer oss för att skölja ur resten.


Coatfloats Demi's lillmatte Ronja har fått över den lilla hundvalpen på rullbordet och nu ska de in på lilla op. Tur att hon är van vid flattar, de ska ju ändå behandlas lite bättre än vanliga djur.

Elisabet sköljer och ett hårigt monster tittar på.

Skitfull


Ingen vet vad som var vad i det som kom upp, men förmodligen var det ett frö med levrat blod omkring. Trumhinnan var sprucken vad vi kunde se och det blödde lite. Vi fick nog inte upp allt.


Stackars stackars Singel, den lilla skomakarhunden.

9 kommentarer:

 1. :D När jag läser detta kommer jag ihåg en lustig sak... Jag och en valpköpare var borta på ngn hundaktivitet. Hennes man hemma med barnen, han ringer och berättar att ett av dem stoppat in en ärta i örat och han (far i huset) får inte ut den! Den snillrika uppfödaren får en ljus idé - "Leif,prova med dammsugaren, smala munstycket". Och se på 17, ut kommer ärtan! Slutsats - "Karen du skulle ha ringt till mej:D"!! Här i huset råder också detta med skomakarens och bagarens barn, så man får komma på egna goda (?)råd!

  SvaraRadera
 2. stackars lilla valpen singelpingel. Hon vill nog inte vara skomakarens barn. Tyckte jag såg en annons på blocket om flat som sökte nytt hem pga taskig matte......
  Ge henne en kram o puss från mej
  /Mumme

  SvaraRadera
 3. Ja, Singel surfar en del på nätet, så det är nog hon som har lagt en in en annons... Man tycker ju att hon kunde ha tittat in på hemmavård.se samtidigt, så hon kunde testat samsugartricket själv, när hon ändå höll på liksom.

  I kväll får hon sova på mattes arm...

  SvaraRadera
 4. Va hade den rosa tröja??????? Jo idag är jag anonym hihi.

  SvaraRadera
 5. Stackars stackars Singel-Pingel... Hoppas hon kryar på sig snart. Tror dock inte att andra Mattar är så mycket bättre så hon har det nog bättre där hon är, skomakarhunden.

  SvaraRadera
 6. Stackars liten :-( Inte roligt med grejer i örat. Vi har en "öronhund" och det är inte alls kul! (Städa hans öron och det pendlar från "åhå, vad skönt" till "aj,aj,aj" till "mmm...mera" till "sluta, det gör ont!") Hoppas att det blir bra nu, och att Singel i framtiden låter bli att förvara olämpliga saker i örat!

  SvaraRadera
 7. VAAA!!! Har Singel Pingel fått sova på din arm??? Det måste betyda att hon sovit antingen i soffan eller i sängen, möjligen, men inte troligt har du sovit i hennes korg! Detta borde betyda att den elaka dansken börjar bli en snäll svensk och låter hunden sova i sängen!Gissa vem jag är??? Krya på dig Singel Pingel!

  SvaraRadera
 8. Ingela, du får inte vara anonym, skäms på dig

  SvaraRadera
 9. Men Singel då!! Åh vad syster yster och lillskiten här hemma tycker synd om henne ;-) Minst ett grisöra om dan måste hon ha hävdar de! Annica, Pingla och Polly

  SvaraRadera