onsdag 23 juni 2010

Bjuder helst in mina gäster själv

Så ligger man där och har äntligen somnat då man strax därefter vaknar av att katten jagar en ovanligt stor natt fjäril tänker man drömmande. Konstiga ljud den har för sig hinner man också tänka medan den flaxar runt kring öronen på en, har möss verkligen vingar? Den kända skånska nattflygande musen? Insåg till slut - flera SEKUNDER senare - att den nog tamig17 var en fladderfan jag hade fått in i sovrummet...

Mycket riktigt, stackarn flög omkring med rasande fart (har inte insett innan helt hur snabba de är) och höll på att knock-outta mig flera gånger i sina försök att undvika 1 röd och 2 svarta bestar, mig samt alla väggar i sovrummet. Stackarn gick ju i panik.

Eftersom fladdermöss både bits och har rabies i andra länder (tydligen inte i Sverige dock) stängdes djuren in i avgränsande rum och jag klädde mig i angrepps kläder bestående av vinterjacka, mössa, glasögon, trädgårdshandskar och foppatofflor. Insåg snabbt att sådanna här djur fångar man inte utan fångstnät, dom har ju sin radar som undviker fasta föremål. Så tyvärr kunde jag bara trötta ut den, vilket den klarade alldeles själv...

Till sist fick jag då tag i den och titta vilken söting! Har aldrig varit så här nära en fladdermus, men kan tala om att den var ca 5 cm, luden och hade små pliriga ögon. När den väl slutat bita i min handske tittade vi en stund på varandra och bestämde oss för att inte träffas igen!

Tog ett par kassa bilder med mobilenPrecis som man kunde sova efter det här
Somnade igen och vaknade precis lagom till att en av hundarna kräktes i undervåningen

2 kommentarer:

  1. Kul att du fångade den på bild, men jag hade gärna sett hur du såg ut i din utstyrsel;)....

    SvaraRadera
  2. Jävligt synd att ingen tog en bild på dej i din utstyrsel... visst vet jag hur ett par foppatofflor ser ut... men kombinationen var säkert oslagbar ;-)

    SvaraRadera