söndag 6 juni 2010

Jaktinternat i dagarna två

FRK södra anordnade jaktinternat i helgen för erfarna instruktörerna Annika Christiansen och Helle Goldstrup.

Alla var uppdelade i grupper baserade på erfarenhet/meriter men Singel och jag hamnade pga hennes dåligt planerade löp i "tik/kastrerad hanhund"-klassen, vilket visade sig passa oss ganska bra eftersom Singel tar sin "hej jag är en dum blondin som löper" roll på största allvar.

Första dagen tränade vår grupp för Helle, som började med lite lydnad och markeringar/dirigeringar. Dagen efter tog Annika över och gav oss många tips på saker man kan träna när man bara är sig själv, sin hund och sina två bästa dummies. Vi gjorde även par walk-ups på en uppbökad vildsvins äng. Sjysst att grisarna valde att låna ut den medan de var på annat håll. Mest sjysst att de höll sig på annat håll.

Båda dagarna var i strålande sol, gott umgänge och med tid att se många andra hundar jobba. Som vanligt varierade kvaliteten från riktigt bra hundar till dem som inte imponerade stort. Men så länge ägarna väljer att fortsätta jobba med sina hundar ger jag tummen upp!

Lördagkvällen började med en liten genomgång av Annikas hundkarriär, konstigt nog uppfattades detta som ett debattupplägg, vilket väl i och för sig inte var så dumt ändå. Dels inser man att människor aldrig upphör att förvåna en och dels fick jag ännu en chans att kräkas lite högljutt över utställningsmänniskors envetna vilja att nedprioritera de jaktliga egenskaperna hos våra retrievers. Efter sådanna svador sover jag alltid bättre på natten!

För de som undrar kan jag upplysa att jag bara ramlade en gång. Dock såg jag till att det inte gick helt obemärkt hän och att det avbröt Annika i en grundlig genomgång och djup koncentration av åhörarna. Proffs som jag är på detta låtsades jag som ingenting men kan berätta att jag fick en grym smäll i den ena skinkmuskeln samt ett långt djupt snitt bakom höger öra pga den jävla trästammen och grenarna som fällde mig. Fan va jag hatar naturen.Linjetag med SnigelenStoppSåklart jag dirigerar vänster bakut med vänster arm här. Såklart att Singel lyder det. Såklart.Tack till den som lånade min kamera och tog lite oerhört fina och skarpa bilder på mig och min hund....

Killelille var såklart med på ett hörn och mindes sina forna dagar som jaktchampion. Minst.
Tack alla för en alla tiders helg!

2 kommentarer:

  1. Tack för ännu ett roligt inlägg =D Låter som du har haft en kul helg! Synd att jag missade vurpan, men jag har ju andra att skratta åt i minnet ;-) Hoppas du inte slog dig allt för hårt? Man ska förresten vara snäll mot naturen, så akta vad du faller på nästa gång.
    Kramar A-L
    Tack för hälsningen! Dipper hälsar så mycket!

    SvaraRadera
  2. Det måste vara en usel fotograf som tagit de suddiga bilderna på Snigelen :)

    SvaraRadera