fredag 25 december 2009

Julaftonen

Mysig julafton, precis som vi vill ha den - på danskt vis :o) Lite sovmorgon, lugn frukost, lång promenad med hundarna och softande i soffan, hela dagen varvat med maten som slow-cookas.
Hos oss har vi valfri förrätt (värdinnan bestämmer) som i år var Kalixlöjrom med crème fraiche och rödlök på toast. Klassisk men SÅ suverän! Sedan får vi and med hemmagjord rödkål (rödkål som kokas med äpplen i vinbärssaft och gele, salt och peppar), sås, sockerglaserade potatisar och vanlig mandelpotatis. Asier och hemmagjord gurksallad till förstås. Till dessert min mammas ris à la mande (ris ala malta), jag är helt fanatisk med den och äter ingen annans. Ljuv, len och vaniljig är den och med varm körsbärssås till. SÅ gott!

Julafton kan börja!

Efter maten är det julklappsutdelning, massor av presenter under vårt julträ som förstås har levande ljus, inget fusk här! Tack alla för gåvoregnet :o)

3 kommentarer:

  1. Vilken söt gran, ser fram emot att träffa den IRL ;) Kram

    SvaraRadera
  2. Tack själv för idag , alltid roligt att träffa nya bekantskaper =) Vet ine om det liksom var på rätt ställe eller om man skriver på nåt annat ställe.......
    Tack förresten, jag hoppas oxå och håller tummarna för det där jäd...s blodprovet..=)

    ses
    kram Kathy och dogsen

    SvaraRadera
  3. Så fiffigt med löjrom till jul, det hände även här;-) Dessutom åt jag löjromsfrukost för en vecka sedan, just i Kalix. Kan rekommendera den "krogen".

    Hälsn

    Lena H

    SvaraRadera