torsdag 1 april 2010

Let easter begin

AAH ledigt! Religion i all ära, men så länge den ger oss lediga dagar - let's keep it!

Lammungar är ju gudasöta, bedårande, gosiga, mjuka och alldeles, alldeles underbara att äta upp! Således äter man lam på påsken i mitt liv. Det är den enda röda tråden i mitt påskfirande, annars tilbereds den olika varje år. Inte heller tvingar jag i mig ägg, sill och liknande som andra traditionellt måste ha på påsk, men lam det ska jag ha.

I år, idag på denna skärtorsdag, slowcooking bondsoppa med lam, primörer och stora vita bönor. Alla ingredienser närproducerade och pinfärska.

Innehåll: Lammbog kokade med vitlök, salt, rosmarin, timjan och bönorna som legat i kallvatten över natten. Efter 1 timma i med morötter, kålrot, persiljerot, purjo. Lagerblad, svartpepparkorn, kryddpeppar, tomatpuré. Smaka av med aceto balsamico. Bredbladad persilja.

Invändig glädje över syn, doft och smak rikedom! Sansligt. Njutning. Jubel bland åskådarna.

Så här såg det ut.

3 kommentarer:

  1. ser fint ut. Glad påsk på er!

    SvaraRadera
  2. Du är den duktig kock också.
    k/sisse

    SvaraRadera
  3. Vilken gourmet kock du är!!!!

    SvaraRadera